kosar 2

Kosár jobbra-nyil

sabaintim Vissza

Lyukak a savköpenyen

A túlzásba vitt klóros fürdőzések, kemikáliák használata, a bőr természetes savas kémhatását lúgos irányba tolja. Ezáltal kiszárad bőrünk, csökken védekező képessége a bakteriális, gombás fertőzésekkel szemben is.Különösen az intim területek vannak nagy igénybevételnek kitéve.

A túlzásba vitt klóros fürdőzések, kemikáliák használata, a bőr természetes savas kémhatását lúgos irányba tolja. Ezáltal kiszárad bőrünk, csökken védekező képessége a bakteriális, gombás fertőzésekkel szemben is.

Különösen az intim területek vannak nagy igénybevételnek kitéve. Bőrhajlatokban a fokozott izzadás miatt, intim területen a kémiai védekezőeszközök és a nem megfelelő intim higiéné alkalmazása miatt un. lyukak keletkeznek a savköpenyen. Ezeken a lúgossá vált területeken kórokozó baktériumok elszaporodnak, könnyebben jönnek létre gyulladásos folyamatok.

Ez a jelenség okozza a kellemetlen testszagot is az intim területeken, mint a hónalj, a mell alatti terület, a combhajlat, a végbélnyílás környéke, a lábujjak közti terület és a nemi szervek környékén. Az elhanyagolt vagy túlzásba vitt intim higiéné mellett a klórozott víz, a hormonális kezelések, változókor, antibiotikumos és szteroidos kezelések, valamint a stressz, a pszichés tényezők is felboríthatják a bőr és a hüvely kényes egyensúlyát.

A pH felborulása

A pH érték felborulását okozza az élettani izzadás folyamata is, melyben a baktériumok szaporodása tehető majd felelőssé a további kellemetlenségekért. A bőr pH helyreállítását is célozza a savas szappanok, fürdőszerek rendszeres használata. Az izzadás az apokrin mirigyek normál, pubertás során kialakuló, nagyon fontos működése, mely a szervezet természetes tehermentesítésében is kiemelt szerepet játszik.

Mérgező anyagok kiválasztása

A szervezet méregtelenítése

Csak az egyénre jellemző illat-lenyomat megjelenése

Az egyéni illat-lenyomat változása utalhat:betegségre, stresszre, rossz fizikai állapotra, a bőrön a baktériumok szaporodására, menstruációra, hormonális változásokra